Ergonoomika juures on üheks oluliseks kohaks tööpinna kõrgus. Oluline on ,et tööpinna kõrgus oleks valitud kõige rohkem köögis tegutseva inimese kasvu järgi. Reegel ütleb, et keskmine tööpinna kõrgus peaks olema 10-15 cm madalamal kõverdatud küünarnukist. Kuna köögis on kolm kõige rohkem kasutatavat kohta - valamu, pliit, töökoht siis siin tulekski jälgida ,et need oleks ka õigel kõrgusel - madalamal oleks pliit siis töökoht ja siis valamu. Alljärgnevas tabelis on toodud vastavad kõrgused.
150 - 164 | 700 | 800 | 900 |
165 - 174 | 800 | 900 | 1000 |
175 - 184 | 850 | 950 | 1050 |
185 - 195 | 900 | 1000 | 1100 |
Kuidas see kõik igas köögi välja hakkab nägema ja toimima siis siin tulemegi appi meie!
Köögi planeerimisel tuleb meil leida lahendused ka toidu säilitamiseks ja valmistamiseks. Samuti leida kohad pottide ja pannide ning teiste toidunõude ja riistade tarvis. Leida koht puhastus-vahendite ja jäätmete tarvis. Siin on meil jällegi abiks ergonoomika - mille suurepäraseks näiteks on täiesti avanevad sahtlid ja väga erinevate võimalustega cargod ning püstakud millede kasutamine tagab meile kiire ja lihtsa asjade kätte saamise.